Risicomanagement: niet alleen voor grote projecten


Vaak horen we klanten zeggen: risicomanagement is alleen interessant voor grote projecten in de infrastructuur. Daar zijn wij het binnen Boulevard Infra niet mee eens.

We begrijpen echter wel de vraagtekens die er gezet worden bij risicomanagement of het kostentechnisch interessant genoeg is om als projectbeheersing mee te nemen in kleine projecten. Uiteraard is dit een belangrijk aspect: waarom een beheersaspect toepassen als het meer kosten dan opbrengsten genereert. Een basisgedachte overigens binnen risicomanagement: waarom maatregelen toepassen als deze meer kosten dan ze zouden kunnen besparen.

Boulevard Infra biedt dan ook op maat gemaakte risicobeheersing voor elk type project, van risicocheck tot volledige database-gestuurde risicomanaging van projecten. Daarnaast is ook de inbreng van de klant erg belangrijk. Ook op risicomanagement kan de inbreng van de klant verschillen van slechts het inbrengen van risico's tot en met het zelf beheren en updaten van het risicodossier. Bij de laatste mogelijkheid zal Boulevard Infra slechts als adviseur optreden op het moment dat de klant daar behoefte aan heeft.

Bij Boulevard Infra zeggen wij dus: risicomanagement, altijd en overal.